Budapestre települhetnek a multik központjai

Vágólapra másolva!
Európában a Világgazdaság szerint, egy mostani felmérés alapján, Budapestet tartják a második legvonzóbb helyszínnek azon cégek számára, amik regionális szolgáltató központok létrehozásáról gondolkodnak. Ez jó hír, mivel az első helyen álló cseh Brno városa, már megtelt.
Vágólapra másolva!

Lőcsei Tamás a PricewaterhouseCoopers adópartnere úgy nyilatkozott a lapnak, hogy ,,általában is több cég vizsgálódik Magyarországon ilyen (regionális) központok létesítése kapcsán." Más források is megerősítették, hogy több céggel is zajlanak tárgyalások, például az Alstommal, a 3M-mel és a Christian Diorral.

Miközben a termelőkapacitásokat létesítő befektetők általában kivárnak a válság közepette, a regionális szolgáltató központok üzletét a krízis inkább fellendíti. Ezeknek a beruházásoknak a célja ugyanis elsősorban a költségcsökkentés, erre pedig nagy lehetőségek vannak itthon.

Jelenleg cégcsoport-szinten egy ide települő cég akár 20-30 százalékot is lefaraghat a kiadásaiból, Lőcsei szerint. További vonzó tényező a megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő, a jó infrastruktúra és az esetleges állami támogatások. Jelenleg ez azoknak jár, akik 2 év alatt betelepülnek és legalább 5 évig maradnak. - írta meg a Világgazdaság.