Megint az OTP volt a nyerő a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 464,65 pontos, 4,53 százalékos emelkedéssel, 10 719,01 ponton zárt pénteken.
Vágólapra másolva!

A Mol árfolyama 5,09 százalékkal 9400 forintra erősödött, az OTP részvények ára 7,46 százalékkal 1859 forintra nőtt. A Magyar Telekom 0,97 százalékkal 517 fornitra, a Richter 5,81 százalékkal 26 395 forintra emelkedett.

Kuti Ákos, a Cashline részvénypiaci elemzője úgy véli, hogy a csütörtökihez képest nem történt jelentős változás. Továbbra is az OTP az egyetlen keresett papír a magyar tőzsdén, az ebbe fektetők pedig tovább "loholnak" a nyugati piacok után. A nyugati bankpapírok többségébe fektetők ugyanis már realizálták azt a profitot, aminek a lehetősége most az OTP részvényeinek árát fűti.

Hosszabb távon változatlanul nincs ok a nagy optimizmusra, hiszen a reálszférában a válságból való kilábalásnak nyoma sincs. Pénteken a régió többi tőzsdéje fölött teljesített a magyar, hétfőn kamatdöntést hoz a jegyban, hét közepén pedig változik a BUX kosara, így izgalmas nyitásra lehet számírtani hétfőn.