Vegyes nyitás Nyugat-Európában

Vágólapra másolva!
A nyugat-európai részvénypiacok csütörtök reggel enyhe emelkedéssel kezdtek. A hatodik napja egyfolytában tartó javulást főként a bányaipari és olajipari cégek emelkedése táplálta. Ez a meglepetésre kedvezően alakult amerikai ingatlanpiaci adatoknak köszönhető, ami felkeltette az élénküléshez fűződő reményeket.
Vágólapra másolva!

A legfőbb nyertesek a bányaipari papírok voltak: a BHP Billiton, az Anglo American, a Rio Tinto és az Eurasian Natural Resources 2,2-5,4 százalék közötti mértékben javult.

A banki papírok is drágultak: a Barclays 2,8, a Lloyds 4, a Natixis 2,8, a Commerzbank 6 százalékkal ért többet szerdai záró áránál. Az elemzők hangsúlyozzák, hogy a bankszektorba visszatérnek a befektetők, mivel a Citigroup és a Credit Suisse igen jó idei startról adott hírt.

Csütörtökön a londoni, a Footsie 18 pontos emelkedéssel kezdett, és fél óra múlva 13 pontos emelkedést mutatott. A frankfurti DAX-30 10 pont körüli csökkenéssel indult, de fél óra múlva 16 pontos nyereségben volt. Párizsban a CAC-40 3 pont körüli erősödéssel nyitott, de fél óra múlva 1 pont körüli veszteségben volt.