Vágólapra másolva!
A válság ellenére tevékenysége bővítését tervezi a TÜV Rheinland-csoport - mondta Bruno O. Braun, a TÜV Rheinland-csoport elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A magyarországi részlege fennállásának 20. évfordulóját ünneplő nemzetközi vállalat közép- és kelet-európai csoportjának vezérigazgatója, Czitán Gábor, a TÜV Rheinland konszern vezetőségi tagja elmondta: jól kvalifikált mérnökökkel bővítik a létszámot, és ázsiai, amerikai cégek megrendeléseit hozzák Magyarországra.

A nemzetközi műszaki ellenőrző, vizsgáló és tanúsító TÜV Rheinland közép- és kelet-európai csoport 2008-ban 17 millió euró forgalmat, és 250 ezer euró adózás előtti eredményt ért el, mindkettő 5 százalékkal haladta meg a 2007-es számokat. Ezen belül a magyarországi leányvállalat 10 millió euró forgalom mellett 70 ezer euró adózás előtti eredményt realizált, 1-2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Idén a közép- és kelet-európai csoport 20 millió euró forgalom mellett 200-300 ezer euró adózás előtti eredménnyel, a magyarországi vállalat 12 millió euró forgalommal és a tavalyihoz hasonló mértékű eredménynövekedéssel számol.

Czitán Gábor az elmúlt húsz év fejlődésének jelentős állomásaként említette, hogy nem állami cégként sikerült hatósági feladatok ellátását jelentő terméktanúsítási feladatokat megszerezniük, továbbá Magyarország európai uniós csatlakozását követően a magyar kormány a TÜV Rheinlandot jelölte ki Magyarország részéről hét területen az uniós direktívák vizsgálatára, tanúsítására.

A TÜV Rheinland magyarországi vezetői hangsúlyozták: a cég filozófiája, hogy a nyereséget fejlesztésre fordítják, ezen felül az idén 700 ezer euró beruházási lehetőséget kapnak a kölni központtól a közép- és kelet-európai piac fejlesztésére.

Lovász Szabó Tamás, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az idén új területekre is lépnek, példaként említette a környezetvédelmi beruházásokhoz kapcsolódó hatástanulmányok készítését, tanácsadást. Piaci reményeket fűznek ahhoz is, hogy a TÜV-csoporton belül Magyarországon több tudáskompetencia központ is van, köztük az olaj-, gáz- és vegyipari létesítmények műszaki felügyelete, amely területen a megrendelések felfutása várható.