A Kirchhoff Hungária Kft. esztergomi karosszériaelem-gyártó üzeme 83 millió forintos támogatást kapott az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFK), ezzel egy évig biztosított a cégnél dolgozó 200 ember munkája - mondta a távirati irodának a cég ügyvezető igazgatója.

Sólyom Szabolcs elmondta: a vállalat a Suzuki beszállítója, és a csökkenő kereslet miatt az év elején három műszak helyett csak két műszakban termelt, a 300 fős létszámot pedig 200-ra csökkentette.

Az ügyvezető szerint a munkahely-megőrzési támogatásnak köszönhetően átmenetileg, az autóipar újbóli fellendüléséig a cégnél nem lesz szükség újabb elbocsátásokra, illetve a négynapos munkahét bevezetésére. Sólyom Szabolcs hozzátette, a tavalyi 32 millió eurós árbevétellel szemben az idén 20 millió euróval számolnak.

Az első negyedévben a legyártott mennyiség egyharmaddal kevesebb volt a tervezettnél. A Kirchhoff Hungária Kft. 2007 szeptember elején 3,5 milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette esztergomi gyárát, a Suzuki telephelyének közelében. Jelenleg a Swift-hez és az SX4-hez készítenek fémelemeket, egyebek között első és hátsó lökhárítókat és a műszerfal alatti középmerevítőt, amely a Kirchhoff specialitása.