Vágólapra másolva!
Kedden tíz óra után több mint 297 forintot kellett adni az euróért, vagyis a kora reggeli szinthez képest gyengült a forint. 
Vágólapra másolva!

A reggeli órákban gyengült a magyar deviza. Az eurót korán reggel 294,41 forinton jegyezték, nem sokkal tíz óra után azonban 297 forint felett járt a jegyzés.

Továbbra is támasznak tekinthető a 293 forintos, illetve ennek áttörése esetén a 285 forintos szint, ugyancsak jelentősebb ellenállás van a 300 forintos határnál - derül ki az Erste piaci kommentárjából.

A hétfői kereskedést egyébként nem befolyásolták fontosabb hírek, és a forgalom sem volt jelentős. A hét további részében szinte minden napra jut valamilyen fontosabb magyar makroadat (külkereskedelmi mérleg, inflációs adat), azonban lényeges piaci hatással valószínűleg nem fognak járni. A befektetők Bajnai Gordon, leendő miniszterelnök programjának esetleges további részleteire fognak inkább koncentrálni.

A nemzetközi devizapiacokon enyhén erősödött a dollár és a jen is a korábbi optimizmus enyhülésével, illetve a tőzsdék elbizonytalanodásával párhuzamosan. A makrogazdasági hírek szempontjából csendes hetünk lesz, ennek megfelelően a devizapiacokon is elsősorban a hangulati tényezőkre, és a tőzsdékre figyelhetnek a piaci szereplők.