Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap 5 százalékos visszaesésre módosítja a német gazdaság idei kibocsátására tett korábbi 2 és fél százalékos csökkenésről szóló prognózisát - értesült a der Spiegel című hetilap. A német kormány egyelőre 2,25 százalékos visszaesést jósol.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A lap úgy tudja, hogy az IMF április végén adja ki új német növekedési előrejelzését. A nemzetközi pénzügyi szervezet idén januárban vitte le prognózisát a német GDP 2009. évi várható alakulásáról és akkor 2,5 százalékos csökkenést jósolt. Előtte novemberben még 0,8 százalékos zsugorodás volt az IMF által a német GDP 2009-es alakulásáról kiadott előrejelzésben.

A német kormány egyelőre 2,25 százalékos visszaesést jósol, de a múlt hónapban Peer Steinbrück pénzügyminiszter már jelezte, hogy ez nem lesz tartható. Az új német kormányzati előrejelzés a Der Spiegel szerint április 29-én várható. A lap megjegyzi, hogy a mínusz 5 százalék nem csak a foglalkoztatási helyzet, hanem egyebek között az államháztartási egyenleg komoly romlásával is jár majd.