Uniós pénzből gyorsítják Pest-Balaton vasútvonalat

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió fejlesztési forrásainak felhasználásával, mintegy 55 milliárd forintos beruházással átépítik a Tárnok-Székesfehérvár között vasúti vonalszakaszt- közölte Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője annak kapcsán, hogy megkezdődtek az előkészületi munkák.
Vágólapra másolva!

A vasútvonal átépítése 2012-ben fejeződik be, a kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési tenderen nyertes SZCKM-2008 Konzorcium végzi, melynek vezető tagja a Szentesi Vasútépítők Kft. Az átépítés részleteit kedden és szerdán a NIF lakossági fórumon ismertette Martonvásáron és Gárdonyban.

A beruházó cég közlése szerint több mint 60 kilométeres vasútvonal korszerűsítésével lehetővé válik, hogy a Velencei-tó környéki szakasz kivételével, 160 kilométeres, a tóparton pedig - a környezet védelme érdekében - 120 kilométeres sebességgel közlekedhessenek a szerelvények.

A munkálatok során Martonvásáron, Kápolnásnyéken és Gárdonyban egyebek között átépítik az állomások vágányhálózatát, valamint emelt peronokat és peronaluljárókat alakítanak ki. Peronaluljárók épülnek Baracskán, Pettenden, Velencén, Velencefürdőn és Agárdon is. A projekt megvalósításával megszűnik a jelenlegi Dinnyés állomás, de új megállóhelyet alakítanak ki Dinnyésnél, valamint Börgöndpusztánál.