Erősödik a BUX, a Richter lehet a központban

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,02 pontos emelkedéssel, 12 685,56 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,74 százalékkal erősödött. Az emelkedés várhatóan pénteken is folytatódik a Budapesti Értéktőzsdén.
Vágólapra másolva!

A BUX 380,45 pontos, 3,12 százalékos emelkedéssel, 12 592,54 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A vezető nyugat-európai tőzsdéken továbbra is kedvező hangulat érezhető - mondta Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője, aki ennek alapján mérsékelten pozitív nyitásra számított a BÉT-en.

Illés szerint a legfontosabb kereskedést befolyásoló hírek délután az Egyesült Államokból érkeznek majd, ezek közé tartozik a GE és a Citigroup negyedéves jelentése, továbbá a Michigan egyetem fogyasztói bizalmi indexének publikálása. Ez utóbbi a jövő hétre is meghatározó hatással lehet a piacok hangulatára.

Az elemző az OTP-vel kapcsolatban kifejtette: továbbra is kérdéses, hogy a papír árfolyama megmarad-e a 2700 forint alatt kialakult sávban, vagy kilépve ebből becsatlakozik a külföldi bankok erősödésébe.

A magyar piacon a Richter lehet a kereskedés középpontjában, a Goldman Sachs fölvette a magyar gyógyszercéget európai részvény listájára, 38 600 forintos célárral - mondta a Napi Gazdaságnak Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője. Tegnap a Richter 85 forinttal, 0,32 százalékkal 26 485 forintra erősödött.