Vágólapra másolva!
Rossz negyedévet zárt a magyar érdekeltséggel is rendelkező svájci Kühne&Nagel szállítmányozási vállalat.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A tengeri és légi szállításban a világ első számú cégeként ismert, a svájci Kühne+Nagel az év első három hónapjában 128 millió svájci frankos nettó eredményt produkált, ami 17 százalékos visszaesést jelent a múlt év azonos időszakához képest.

Az árbevétel valamivel nagyobb mértékben esett vissza, 19,2 százalékkal 4,3 milliárd frankra apadt. A vasúti és a közúti fuvarozásban 20 százalék körül csökkent a forgalom mennyiségben az egy évvel korábbihoz képest, de ezt részben ellensúlyozta, hogy a gazdasági válság miatt más fuvarozók még rosszabbul jártak, a Kühne+Nagel növelte piaci részarányát, illetve a vasúti és közúti fuvarozó részleg a francia Alloin-csoporttal bővült.A válság kedvezőtlen hatásai miatt tavaly lassabban fejlődött a cég, de a profit akkor még emelkedett, a múlt év során a Kühne+Nagel 585 millió eurós nyereséget könyvelhetett el, ez a 2007-ben elért profitot 9 százalékkal haladta meg.

A Kühne+Nagel két telephelyet működtet Magyarországon, a herceghalmi logisztikai bázison mintegy 5000 négyzetméter raktárterületet bérel, Polgáron pedig 6000 négyzetmétert.