Magának palackozna a Pepsi

Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb üdítővállalata, a PepsiCo 6 milliárd dollárért teljesen felvásárolná a neki dolgozó két legnagyobb palackozó céget, a Pepsi Bottling Groupot és a PepsiAmericast.
Vágólapra másolva!

A PepsiCo 17,1 százalékkal ajánlott többet a két palackozó cég részvényeinek pénteki záróáránál. Amennyiben a társaságnak sikerül konszolidálnia a palackozó üzletágát, az italainak elosztásának közvetlenül 80 százalékát irányítaná Észak-Amerikában. A Pepsi Bottling illetékese jelezte, megfontolják a PepsiCo ajánlatát, amely a szóban forgó cégben 30, a PepsiAmericasban 43 százalékos tulajdonnal rendelkezik.

A PepsiCo szerint a felvásárlás és egyesülés folytán évi 200 millió dollárt spórolhat meg, míg a profitját részvényenként 15 centtel növelheti. "A palackozási üzletágunk és a fő cégünk konszolidációja sok előnnyel járna" - ídézi a Reuters Indra Nooyit. A PepsiCo vezérigazgatója hozzátette: "csökkennének a költségek, javulna a döntéshozatal sebessége. Egységesebb arculatot tudnánk mutatni a kiskereskedőknek és vásárlóinknak, ami jobb helyzetbe hozna minket, hogy egyéni megoldásokat tudjunk nyújtani".

A PepsiCo egyébként jól szerepelt az első negyedévben. 1,11 milliárd dollár nyereséget ért el, ami meghaléadta az elemői várakozásokat.