Újabb részlegét adja el az UBS

Vágólapra másolva!
Az UBS svájci nagybank mintegy 2,5 milliárd dollárért eladja brazíliai leányvállalatát, az UBS Pactualt a BTG Investments csoportnak - jelentette be a svájci bank hétfőn.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az UBS, amely a globális pénzügyi válság egyik legnagyobb vesztese volt, veszteségeinek mérséklését és mérlegének javulását reméli az üzlettől. Az új tulajdonosok majd részben készpénzzel, részben pedig a leánybank adósságainak átvállalásával elégítik ki a tranzakció vételárát.

A Pactual eladása 6,3 milliárd svájci frankkal (4,82 milliárd euró) javítja az UBS mérlegét, kockázatmentes tőkeállományát pedig 1,3 milliárd frankkal növeli. Az üzletet a pénzügyi hatóságok jóváhagyásának függvényében 2009 közepén véglegesítik. A Pactualt még 2006 decemberében szerezte meg az UBS, akkor 2,5 milliárd dollárt fizetett érte.

A svájci pénzintézet jelenleg a kockázatos profilok leépítésének stratégiáját követi, ennek részeként adta el a múlt hónapban az UBS Wealth Management America 55 fiókját is a Stifel Financial Corp. brókercégnek. A szakértők szerint még további részlegek eladása várható.

Az UBS a múlt héten közölte, hogy az első negyedévet várhatóan közel 2 milliárd frankos (1,73 milliárd euró) veszteséggel fogja zárni, döntően a veszteségek leírása miatt. Részvényei hétfőn 2,3 százalékkal 14,3 frankra emelkedtek a korai kereskedésben, meghaladva a bankrészvények átlagos 0,6 százalékos javulását.