Bővített EIB-hitelkeretet használhat az UniCredit

Vágólapra másolva!
Újabb 40 millió euró hitelkeret áll a kis- és középvállalkozások, valamint az önkormányzatok rendelkezésére beruházásaik finanszírozására - közölte az UniCredit Bank csütörtökön annak kapcsán, hogy újabb keretmegállapodást kötött az Európai Beruházási Bankkal (EIB).
Vágólapra másolva!

A hitelintézet közleménye kitér arra: ezzel a szerződéssel az EIB az UniCredit Bank közvetítésével immár összességében 300 millió euró összeggel támogatja a magyarországi magán- és önkormányzati szektor beruházásait.

Az Európai Beruházási Banktól felvett hitelek kiemelt célja, hogy az ügyfelek fejlesztési elképzeléseihez hosszú lejáratú, kedvezményes kamatozású forrást biztosítsanak a kölcsönök. A hitelből finanszírozhatók ipari, iparhoz kapcsolódó szolgáltatási, egészségügyi, oktatási, turisztikai, infrastrukturális, valamint energiaipari és környezetvédelmi beruházások.

A projektek célja a tudás alapú gazdaság, az infrastrukturális fejlesztések, valamint a beruházáshoz kapcsolódóan az üzleti tevékenység bővítéséhez szükséges tartós forgóeszközigény finanszírozása.

A Európai Beruházási Bankkal kötött Global és Mid Cap Hitel megállapodás keretében az UniCredit Banknak lehetősége nyílik a 250 főnél kevesebb létszámmal működő kis- és középvállalatok mellett a 3000 főnél kevesebb összlétszámmal működő úgynevezett Mid Cap cégek és az önkormányzatok projektjeinek kedvező kondíciójú hitelezésére is.