Állásokat teremtett Szolnokon a Stadler

Vágólapra másolva!
Szolnokon felavatták a Stadler vasúti járműgyártó üzemét: ez 200 új munkahelyet jelent a városnak A svájci vállalat azért növeli termelését, mert világszerte nőtt az érdeklődés járművei iránt. A szolnoki üzemben évente hatvan kocsitestet gyártanak majd. 
Vágólapra másolva!

A Stadler, amely már korábban célul tűzte ki a kelet-európai terjeszkedést, 2008 óta van jelen Szolnokon.

A most átadtott gyárberuházás első fázisának értéke mintegy 5 milliárd forint, amely év végéig egy további 5 milliárd forintos befektetést igénylő, úgynevezett CNC hegesztő csarnokkal egészül ki.

A társaság Magyarországot a kelet-közép-európai térség stratégiai jelentőségű piacának tekinti, ezért határozott úgy, hogy a kocsiszekrény-hegesztő és -festő üzemét Szolnokon építi fel.

Az összesen 200 új munkahelyet jelentő szolnoki üzem részt vesz a MÁV által 2007-ben megrendelt 30 elővárosi Flirt motorvonatok gyártásában is. A jelenlegi szállítási ütemezés szerint, a 30 motorvonatból legkevesebb 7 Flirt kocsiszekrényeinek hegesztése és festése már a szolnoki gyár feladata lesz. A MÁV-nak készülő motorvonatok utolsó darabjai ezért jelentős részben magyar gyártású termékek lesznek.