A sertésinfluenza hatással lehet a forintra

Vágólapra másolva!
Gyengüléssel kezdte a hétfői napot a magyar deviza. Korán reggel még 293 forintot kellett adni egy euróért, délelőtt azonban már 295 forintnál járt a kurzus. Szakértők szerint a régiós devizák sorsa a Mexikóból indult sertésinfluenzához kapcsolódó, várhatóan kockázatkerülő piaci reakcióktól függ majd az elkövetkezendő napokban.
Vágólapra másolva!

A hétfői európai kereskedés kezdete előtt az euró jegyzése 293 forint körül ingadozott, majd a térség devizáival együtt kissé gyengült a forint.

Az eurót 295 forint felett jegyezték hétfőn délelőtt, ami megegyezik a péntek délutáni árfolyammal. Ekkor a dollárért 224,86, a svájci frankért pedig 196 forintot kellett adni.

A kereskedők szerint a forint továbbra is a térségbeli devizákkal párhuzamosan mozog, követve a nemzetközi piaci hangulatot, a kockázatvállalási hajlandóság alakulását. A 300 forintos euróárfolyam áttörését valószínűtlennek tartják a szakértők, a másik irányban pedig a 292 forintos kurzus jelenthet küszöböt.

A Takarékbank szakértői piaci kommentárjukban rámutatnak, a térségi devizák sorsa a Mexikóból indult sertésinfluenza és az általa keltett - várhatóan kockázatkerülő - piaci reakcióktól függ majd az elkövetkezendő napokban.