Vágólapra másolva!
Londonban a bankárok fizetésének emelésével próbálják kompenzálni a milliós jutalmak kieséséből adódó veszteségeket, és ez sokaknak nem tetszik.
Vágólapra másolva!

Az Observer arról ír, hogy a UBS bank, amely a svájci kormánytól korábban negyven milliárd fontos állami segítséget kapott, londoni dolgozóinak 15 és 20 százalék között emelte a fizetését - mindezt akkor, amikor Nagy-Britanniában a munkavállalók nagy részének a bérbefagyasztással kell szembenéznie.

Volt olyan részvénykereskedő is, akinek a fizetését a korábbi duplájára, 250 ezer fontra emelték, de a UBS tájékoztatása szerint ez inkább "kivételes eset volt, nem pedig a szabály".

A londoni bankárok fizetésemelése a szakszervezeteket tömörítő Trade Union Center főtitkárának ellenszenvét is kivívta Angliában. Brendan Barber szerint meg kell szüntetni azt a rendszert, amelyben a bankok vezetői csúcsfizetést kapnak, míg az egyszerű munkások állásukat vesztik, vagy azt mondják nekik, hogy fogadják el a bérbefagyasztást.

A lap szerint a brit bankokban is fizetésemelésre számathatnak a munkatársak, mégpedig úgy, hogy a vezetők esetében nagyobb lesz az emelés mértéke.