Elkezdődött a mexikói légijáratok ritkítása

Vágólapra másolva!
Csaknem felére csökkentette mexikói járatainak számát az egyesült államokbeli Continental Airlines légitársaság. Ez az első ilyen jellegű lépés a sertésinfluenza megjelenése óta.
Vágólapra másolva!

A houstoni székhelyű Continental Airlines 40 százalékkal kevesebb járatot indít Mexikóba az influenza-járvány miatt - értesült a MarketWatch.

A légitársaság első embere, Larry Kellner szerint a kereslet átalakulása miatt volt szükség a lépésre. A Continental közleménye nem utal konkrétan a sertésinfluenzára, de az utasszám jelentősen csökkent az utóbbi időben a járvány miatt.

A szakértők szerint a Continentalon kívül az American Airlines, a US Airways és az Alaska Air légitársaságoknak van a legnagyobb mexikói kitettsége az amerikai piacon.

A Continental lépése a járatszám ritkításán túl azt is jelenti majd, hogy kisebb gépekkel repül majd a cég Mexikóba. A mostani bejelentés előtt hetente 450 járat közlekedett a Continental színeiben az Egyesült Államok és déli szomszédja között.

Európában Franciaország tett olyan javaslatot, hogy az Európai Uniónak (EU) ideiglenesen be kellene tiltania a mexikói légijáratokat. Roselyne Bachelot egészségügyi miniszter javaslatát a WHO értelmetlennek nevezte, és az uniós miniszterek sem fogadták el csütörtöki ülésükön.