Vágólapra másolva!
Warren Buffett amerikai milliárdos befektető szerint elsősorban a bankárok, a biztosítók és a szabályozó hatóságok felelősek az amerikai lakáspiaci válságért.
Vágólapra másolva!

Alaposan elverte a port a bankárokon, a biztosítókon és a szabályzókon Warren Buffett befektetési guru az amerikai lakáspiaci válsággal kapcsolatban. A Berkshire Hathaway Inc. milliárdos elnöke rekordszámú, 35 ezer pénzügyi embert fogadott a cég idei, hagyományosan évente megrendezett találkozóján. Buffett úgy véli, hogy az említett három csoport nem látta, hogy a lakásárak eshetnek, hiányosságaik miatt pedig bekövetkezett az évszázad első felének legnagyobb hanyatlása.

Buffett és a cég alelnöke, Charles Munger szerint a média nem figyelmeztette eléggé az embereket a másodlagos jelzáloghitelek veszélyeire. "Úgy gondolom, hogy a pénzügyi világ minden szereplője kapcsolatban áll vele" - mondta Buffett a válságról.

Az ingatlanárverések rekordokat döntögetnek az Egyesült Államokban, a munkanélküliség pedig huszonöt éve nem volt ilyen magas, mint most. A Berkshire részvényeinek értéke pedig az előző évi májusi találkozóhoz képest 31 százalékkal csökkent.