Három hónapos csúcson a forint

Vágólapra másolva!
A forint nemcsak megőrizte előző napi nyereségét kedd délelőtt, de tovább izmosodott: az eurót a reggeli kereskedésben 285,67 forinton jegyezték, késő délután pedig valamivel 282 forint felett járt az európai valuta árfolyama.
Vágólapra másolva!

Kedden este 7 óra körül egy euróért 282,86 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon, szemben a reggeli 286 forint környéki értékkel. A dollár árfolyama 212,50 forintról 211,50 forintra ment le, a svájci frank jegyzése pedig 188,50 forintról 187,15 forintra mérséklődött.

Devizapiaci kereskedők szerint a 286 forintos euróárfolyamnál hétfőn erős technikai ellenállási pontot tört át a forint. Ez megnyitotta az utat egy újabb ellenállási pont felé, ami 280-281 forint környezetében helyezkedik el. Az erősödés után azonban "szükségszerűen" korrekció jöhet, vagyis gyengülés követheti a mostani hegymenetet.

Az árfolyam alakulását továbbra is a nemzetközi befektetési hangulat alakulása szabja meg mind a forint, mind pedig a többi régiós deviza számára, amelyek jellemzően szorosan követik egymás mozgását - bár ez alól a keddi nap épp kivétel volt.

A magyar országgyűlés által tegnap elfogadott gazdasági intézkedéscsomag kevésbé befolyásolta a forint árfolyamát, az most inkább a nemzetközi trendektől függ, de egyes elemzők szerint a kedden látott régiós különbségeknek ez is egy magyarázata lehet.