Régiós sztár lett a forint, 3000 fölött az OTP - válsághíradó

Vágólapra másolva!
Kedden három hónapja nem látott szintre emelkedett a forint árfolyama az euróval szemben, az OTP részvényével pedig újra 3000 forint fölött kereskedtek. Az Európai Unióban szociális válságtól tartanak, Koszovó IMF-tag lett, a Hollóházi Porcelán mindenét eladja, jelentős veszteséget jelentett a Metro, Ben Bernanke Fed-elnök pedig optimistán néz a jövőbe. Válsághíradó.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Szerdán az egyik fő nemzetközi piacon, Japánban nem lehet sok mindenre számítani, a szigetországban ugyanis ünnepnap miatt nem lesz kereskedés a tőzsdéken.

Az európai hangulatot reggel a dán ipari termelés márciusi adatai, illetve Németország, az Egyesült Királyság és az eurózóna április szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexei határozhatják meg. Szerdán publikálják az eurózóna kiskereskedelmi forgalmi statisztikáját, Norvégiában pedig a kamatokról dönt a jegybank. Az Egyesült Államokban az ADP-foglalkoztatási indexet teszik közzé.

Remekelt a forint, 3000 fölött az OTP

A forint nemcsak megőrizte előző napi nyereségét kedden, de tovább izmosodott: az eurót a reggeli kereskedésben 285,67 forinton jegyezték, délután pedig valamivel 282 forint felett járt az európai valuta árfolyama.

A forint vitte a pálmát kedden a régiós devizapiacokon, a cseh korona mindeközben gyengült, a lengyel zloty pedig stagnált.

Csaknem 1 százalékos emelkedéssel fejezte be a keddi kereskedést a budapesti tőzsdeindex.

Az FTSEurofirst 300-as mutatója folytatva a hétfői emelkedést 0,4 százalékos nyereséggel 845,84 ponton végzett.

Egyre több sebből vérzik a magyar PPP

Egyre több nehézség vetődik fel az annak idején már-már csodaszerként beharangozott magyarországi PPP-projektek rendszere körül.

Szociális válság is fenyegeti az Európai Uniót, amely a nemzetközi gazdasági válság miatt a második világháború utáni legsúlyosabb munkanélküliségi helyzettel kényszerül szembenézni - figyelmeztetett Jean-Claude Juncker.

Norvégia vezető távközlési vállalata, a Telenor 1,622 milliárd norvég koronás adózott eredményt jelentett az első negyedévről.

Áprilisban megfeleződött a forgalomba helyezett autók száma Magyarországon, ami a magyar autópiac negatív rekordjának számít.

A legnagyobb német kiskereskedelmi hálózat, a világelső ötben is benne lévő Metro AG kedden 100 millió eurós veszteséget jelentett adó után az első negyedévről.

Koszovót Oroszország ellenkezése ellenére felvették a Nemzetközi Valutaalapba (IMF).

Bajban a Hollóházi Porcelán

Az orosz GAZ autógyár is érdeklődik a német Opel meghatározó többségi része iránt.

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. nyilvános, egyfordulós pályázatot írt ki összes porcelán késztermékének, tárgyi eszközeinek és immateriális javainak értékesítésére.

Nem az euróövezeti csatlakozás az azonnali orvosság Magyarország bajaira - fejtette ki Oszkó Péter.

Az amerikai gazdaság kezd kilábalni a válságból és az év második felében beindulhat a növekedés - mondta Ben Bernanke Fed-elnök az amerikai kongresszusban egy szakmai meghallgatáson.

Európában spórolnak, a magyarok pedig hitelt fizetnek vissza - derül ki a Nielsen legújabb kutatásából.

Nicolas Sarkozy francia elnök az EU erősebb szerepvállalását szorgalmazta, mindenekelőtt a gázszállítások és a banki szabályozás területein..