Vártnál jobb eredmény a Magyar Telekomtól

Vágólapra másolva!
Az elemzők által vártnál jobb eredményt ért el a Magyar Telekom az év első három hónapjában.
Vágólapra másolva!

Az első negyedévben 21,5 milliárd forintos nettó nyereséget ért el a Magyar Telekom Nyrt. Az eredményt közel 3 százaléákkal elmrad az előző év azonos időszakában feljegyzett 22,2 milliárdos profittól, dfe meghaladja az elemzők 20,7 milliárd forintos becslését. Vagyis pozitív meglepetéssel szolgált atársaság.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint a társaság a vizsgált időszakot 159,4 milliárd forintos árbevétellel zárta, ami éves összevetésben 2 százalékos visszaesésnek felel meg. A cég a tavalyinál valamivel gyengébb számokat részben a hangalapú bevételek, illetve a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) csökkenésével magyarázta.

Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatóje a számokat értékelve elmondta, a gazdasági helyzet romlása ellenére nem változtatnak az idei évre vonatkozó célkitűzéseken. A bevételek várhatóan csak kismértékben, éves szinten 1 százalékkal csökkennek, míg az EBITDA a bevezetett költségcsökkentési intézkedések hatására 1-2 százalékkal esik vissza. Beruházásra a tavalyival azonos összeget, 107,9 milliárd forintot költ majd a vállalat.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.