Teljes a káosz a gázszolgáltató körül

Vágólapra másolva!
Továbbra sem lehet tisztán látni az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. valódi tulajdonosi viszonyait: a magyar cégbíróságon már bejegyezték a RosGas tulajdonát, ám a tulajdonosváltással kapcsolatosan még számos zavaros ügy kerülhet napvilágra - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A korábbi ciprusi tulajdonos Nabofi Holding közleményben cáfolta, hogy eladta volna az EMFESZ-t. Ugyan Góczi István ügyvezető igazgató továbbra is elérhetetlen, Gallyas Igor, a cég kommunikációs szakértője szerint már visszajött Oroszországból, és egyfolytában tárgyal, ennek eredményeként indulhat meg néhány napon belül az ukrajnai import.

Erre egyre nagyobb szüksége van a cégnek, hiszen a kiegyenlítő gáz vásárlása jelentős - egyes számítások szerint több száz millió forint - pluszköltséget jelent. Gallyas Igor a lapnak elismerte, hogy továbbra is az E.On Földgáz közreműködésével tudják kiszolgálni ügyfeleiket, ám azt ígérte, hogy a hét közepére rendeződik az Ukrajnán keresztüli import is.

Gallyas ezúttal is azt hangsúlyozta, hogy a fogyasztókat semmilyen hátrány nem éri a cég körül kialakult helyzet miatt, ám szakértők szerint kérdéses, meddig finanszírozható a magasabb beszerzési ár.