Vágólapra másolva!
Az amerikai jegybank arra számít, hogy javul az amerikai gazdaság helyzete a következő hónapokban, ugyanakkor rontott az idei GDP-alakulással kapcsolatos előrejelzésén. Az idén várható munkanélküliségi rátát 8,8 százalékról 10 százalékra változtatta a Fed.
Vágólapra másolva!

Ben Bernanke Fed-elnök és kollégái arra számítanak, hogy az értékesítés és a termelés fokozatosan élénkül az év későbbi időszakában, mert kezd beérni az Obama-kormányzat gazdaságélénkítő csomagja, de fontos szerepet játszanak a Fed agresszív intézkedései is.

Az amerikai jegybank arra számít, hogy javul az amerikai gazdaság helyzete a következő hónapokban, ugyanakkor rontott az idei GDP-alakulással kapcsolatos előrejelzésén.

A Fed most úgy véli, hogy idén a GDP 1,3-2,0 százalékkal csökken. Az eddigi várakozás 0,5-1,3 százalékos visszaesés volt. Eközben az idén várható munkanélküliségi rátát 8,8 százalékról 10 százalékra változtatta a Fed.

A Fed áprilisi kamatdöntő ülésének szerdán ismertetett jegyzőkönyve szerint mérsékelten javult az amerikai gazdaság kilátása, ugyanakkor a kamatdöntők egy része szerint szükség lehet a hosszú lejáratú államkötvények, a banki adósságok és jelzáloggal támogatott kötvények felvásárlásának a növelésére.

Az amerikai jegybank (Fed) az április 29-én záródott kétnapos ülésén nem változtatott az alapkamaton, a várakozásoknak megfelelően. Az egynapos kamat célsávja 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

Az akkori ülés jegyzőkönyvének szerdai ismertetése után az elemzők arra számítanak, hogy az év végéig biztosan marad ez a kamatszint