Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Malév Zrt.-ben 10 millió euró tőkeemelést hajtanak végre a tulajdonosok még május végéig, június végéig pedig elfogadják a három éves üzleti tervet, amely szerint a légitársaság az időszak végére nyereségessé válik - mondta Anatolij Ballo, a Vnyesekonombank alelnöke, a Malév igazgatóságának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A tőkeemelést a Malév közel 100 százalékos tulajdonosa, az AirBridge Zrt. hajtja végre. A 20 millió forint jegyzett tőkéjű AirBridge-ben Költő Magdolna magyar magánszemély 51 százalékot birtokol, az orosz állami befektetési bank, a Vnyesekonombank részesedése pedig 49 százalék. Költő Magdolna az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy a tőkeemelés után a tulajdonosi arányok nem változnak az AirBridge-ben, hiszen a tőkeemelést a tulajdonos cég a Vnyesekonombank hiteléből teljesíti.

Anatolij Ballo, aki a Vnyesekonombank alelnöke is, hangsúlyozta: jó kapcsolatokat ápolnak a magyar kormánnyal, és megértést tapasztalnak magyar részről. Folynak a tárgyalások a magyar kormánnyal, és reményei szerint egy hónapon belül rendeződik a helyzet - fűzte hozzá az elnök. Hozzátette: a tulajdonosoknak biztos terveik vannak a jövőre nézve, és a Vnyesekonombank kész finanszírozni a Malévet.

Anatolij Ballo közölte, hogy drasztikus leépítés nem lesz, csak a piaci igényekhez igazítják a több mint háromezer foglalkoztatott számát.

Az MTI kérdésére az elnök közölte: "bizonyos határidőn belül" átutalják azt a 32 millió eurót, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hívott le a privatizációs vállalások nem teljesítése miatt.