Részesedést szerezne a német Lufthansa a lengyel állami légtársaságban, és a két cég között már meg is kezdődtek a tárgyalások erről - derül ki a Süddeutsche Zeitungból.

A müncheni napilap név nélkül nyilatkozó forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Lufthansa vezetője és a LOT vezérigazgatója személyesen tárgyalt egymással a tervezett ügyletről. A Lufthansa azonban nem kommentálta az értesülést. 

Az idén 80 éves lengyel légitársaság, a LOT 68 százalékos tulajdonosa, a lengyel államot képviselő varsói államkincstári minisztérium szóvivője közölte: vannak érdeklődők a társaságra, de a privatizációs eljárást még nem indították meg. 

Már korábban is jelentek meg hírek arról, hogy a Lufthansa megvenné a lengyel céget: legutóbb 2008 januárjában, amikor egy lengyel lap az államkincstári minisztérium helyettes vezetőjére hivatkozva arról írt, hogy a német légitársaság többségi részesedést kíván szerezni a LOT-ban. 

A Lufthansa egyébként több társaság felvásárlásán dolgozik egyszerre. Ezekben a hetekben veszi át a British Midland Airways (bmi) brit légitársaság részvényeinek többségét, teljes egészében megveszi az Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársaságot és várja az Európai Bizottság hozzájárulását a belga Brussels Airlines felvásárlásához.