Gazdasági adatok bombázzák ma a tőzsdét

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 202,15 pontos emelkedéssel, 15 846,88 ponton nyitott pénteken, ami a csütörtöki záró értékéhez képest 1,29 százalékkal erősödött. Az elmúlt napok rövid megtorpanása után alapvetően optimista hangulatú kereskedésre számítanak a megkérdezett elemzők.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a magyar börze minimális pozitív tartományban lehet a nap elején elsősorban a fejlett piacokon eddig tapasztalt, illetve a határidős indexek alapján valószínűsített ismételt emelkedés hatására.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője kiemelte: pénteken az Egyesült Államokból, valamint az eurózónából is számos jelentős makrogazdasági adat érkezik, amelyek akár egymással ellentétes hatásokat is kiválthatnak a nap folyamán.

A Quaestor szakértője szerint a nap legnagyobb kérdései közé tartozik, hogy a korábbi napokban felülteljesítő OTP képes lesz-e "beszállni" egy esetleges nagyobb emelkedésbe. Illés László hozzátette: a nyitás előtt szintén nehéz eldönteni, hogy a jelenleg "nem túl szerencsés csillagzat alatt álló" Mol tudja-e korrigálni az elmúlt napokban elszenvedett veszteségeit, vagy további "lecsorgásba" kezd.

Az OTP vezetői közül Wolf László 10 000 darab törzsrészvényt értékesített 3507 forintos átlagáron - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A bank vezérigazgató-helyettesének részvényállománya ezzel 697 640 darabra változott, ami 0,25 százalékos tulajdoni hányadnak felel meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,96 pontos, 0,39 százalékos csökkenéssel, 15 644,73 ponton zárt csütörtökön.