Ismét Vági Márton az MVM elnöke

Vágólapra másolva!
A Magyar Villamos Művek közgyűlésén elfogadták a társaság beszámolóját és üzleti jelentését. A cég 720 milliárd forintos árbevételt ért el, és rekord nagyságú, közel 39 milliárd forint osztalékot fizet tulajdonosának, a magyar államnak - közölte a cég az [origo]-val. A cég elnöke ismét Vági Márton lett, aki korábban már volt az igazgatóság elnöke.
Vágólapra másolva!

A közgyűlés a társaságcsoport 2008. évi összevont (konszolidált) mérlegét és eredménykimutatását 785,2 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 39,66 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el. A csoport értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele 721,2 milliárd forint volt.

A közgyűlés elrendelte, hogy a társaság a 2008. évi adózott eredménye és eredménytartaléka terhére fizessen összesen 38,8 milliárd forint osztalékot a társaság részvényeseinek, azaz alapvetően a magyar államnak, amely az MVM-nek 99,87 százalékos tulajdonosa.

A közgyűlés visszahívta az igazgatóságból Nagy Csabát, és egyben megválasztotta új tagként Vági Mártont, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökét.

A közgyűlést követő igazgatósági ülésen Vági Mártont a testület elnökévé választotta, miután Lengyel Gyula igazgatósági tagságának megtartása mellett elnöki tisztségéről leköszönt.

Vági Márton számára nem ismeretlen az MVM vezetése, hiszen négy évvel ezelőtt volt már az MVM igazgatóságának elnöke.