Nyolchavi csúcsig szárnyalt az OTP

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 670,37 pontos, 4,49 százalékos emelkedéssel, 15 607,37 ponton zárt kedden. A vezető részvények mindegyike jelentős pluszban zárt.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

A Mol árfolyama 6,70 százalékkal 13 290 forintra erősödött. Az OTP részvények ára 3,60 százalékkal 3658 forintra nőtt, ami nyolchavi csúcsnak felel meg. A bankpapír értéke nap közben a 3748 forintot is elérte. A Richter részvénye 4,1 százalékkal 30 500 forintig jutott. A Magyar Telekom 3,2 százalékkal erősödött, 614 forinton zárt.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerint a pénteki visszaesésüket ugyan ledolgozták a vezető papírok, de figyelembe véve a régiós piacok hétfői emelkedését - amikor a BÉT zárva tartott - a magyar piac viszonylagosan lemaradónak számított. Emlékeztetett, hogy pénteken a BUX érthetetlen módon ellentétesen mozgott a régiós és a nyugat-európai trendekkel, és 4,5 százalékot csökkent.

Hétfőn különösen a bankpapírok drágultak jelentősen a régióban, a varsói tőzsdén például 9-10 százalékot is erősödött némely papír, és ez a tendencia kedden is folytatódott. Ehhez képest az OTP keddi 3,6 százalékos emelkedése nem tűnik erőteljesnek - fejtette ki az elemző.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy több elemző már jócskán négyezer forint fölötti célárat ad az OTP-re, vagyis úgy tűnik, hogy egyre többen látnak fantáziát a papírban. A többi vezető részvény iránt viszont továbbra sincs számottevő érdeklődés.

Dobár Péter szerint a kedvező nemzetközi hangulat is segítette a magyar piacot kedden. Amerikában kedvező áprilisi lakáspiaci adatok láttak napvilágot, aminek hatására a csökkenéssel induló New York-i kereskedés nyereségbe váltott.