Szerény nyereség a Wall Streeten

Vágólapra másolva!
A jelentős hétfői ugrás után is tudtak még emelkedni a New York-i tőzsdeindexek, a keddi kereskedés zárásakor azonban csak szerény javulást mutattak. A pénzügyi szektorral kapcsolatos félelmek akadályozták meg a számottevő erősödést.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,2 százalék (19,43 pont) erősödéssel 8740,87 ponton fejezte be a keddi napot a New York-i értéktőzsdén. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,4 százalékkal (8,12 ponttal) 1836,80 pontra nőtt. A legnagyobb merítésű S&P 500 index is 0,2 százalékos pluszban zárt.

A vártnál jobb lakóingatlan-piaci adat azt jelzi, hogy mérséklődik az amerikai recesszió, ennek hatására számos építtető vállalat részvénye drágult. Úgyszintén jól teljesítettek (plusz 4-7 százalék) az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó cégek.

A nyereségeket jórészt ellensúlyozta a pénzügyi szektor vesztesége. Ez utóbbi ágazat papírjai - különösen a JP Morgané és az American Expressé - azon aggodalom miatt gyengültek, hogy a bankok részvénykibocsátása felhígítja a forgalomban lévő részvények számát.

A Bloomberg hírügynökség által megkérdezett szakértők mindazonáltal hangsúlyozták, hogy a pénzügyi válság legrosszabb periódusa már mögöttünk van, a stabilizálódás jelei egyértelműek, és ezeket a piac is mindinkább méltányolja.