Gyengülőben a forint

Vágólapra másolva!
Kissé gyengült péntek reggel a forint: a csütörtök délutáni, jelentős erősödés után - melynek során az euró árfolyama rövid idő alatt négy egységgel, 276 forint alá süllyedt - 277 forint fölött jegyezték a közös európai pénzt. Később, kisebb ingadozás után, dél körül egészen 278-ig metn fel az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Pénteken gyér forgalomra számítanak a devizapiacon az MTI által megkérdezett kereskedők, részben azért, mert a lengyel piacon több meghatározó szereplő hosszú hétvégét tart, részben pedig az oroszországi bankszünnap miatt. A kereskedők "kevés piacbefolyásoló hírt" és gyér forgalom mellett 276 és 283 között ingadozó árfolyamot várnak.

"Úgy tűnik, nem lesz nagy rali a hét utolsó napján a régiós devizák piacán. Erre abból lehet következtetni, hogy egyelőre mínuszba fordultak a környező tőzsdék, és nincs olyan hír a piacokon, ami tovább húzhatná az eddig is szépnek mondható eheti teljesítményt. Alapvetően 275-279-es sávban várjuk az árfolyamot pénteken, különösebb trend nélkül" - írta Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

A piac alapjában véve a térségre továbbra is nagy kockázatot jelentő lettországi devizahelyzet jövő heti fejleményeire vár. A zloty esetében összességében pozitívnak tűnnek a tendenciák, egy kemény ellenállási küszöbbel 4,42-4,43 euró/zloty árfolyamnál. Reggel kilenc órakor 4,4570 volt a jegyzés.

A dollárt 196,01 forinton jegyezték reggel kilenc órakor, szemben az előző délutáni 198,85 forintos szinttel. A svájci frankot 182,84 forinton jegyezték péntek reggel kilenc órakor az előző esti 184,58 forint után, 100 japán jent pedig 200,41 forinton, 202,76 forint után.