Leminősítették a magyar tőzsdét

Vágólapra másolva!
Leminősítette a magyar, a dél-koreai és a török részvénypiacot a Morgan Stanley, miközben a mexikói, az indonéz és a cseh papírokat pozitívabban ítéli meg, utóbbiaknál "vonzóbbak az értékelések" - jelentette a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A magyar részvénypiac mellett a dél-koreai és török tőzsdét is piaci súlyozásról alulsúlyozásra minősítette le a Morgan, míg Indonézia és a Mexikó minősítését alulsúlyozottról piaci rangúra javították, a cseh papírok besorolását pedig felülsúlyozottá emelték a kínai, indiai, a maláj, a tajvani és perui papírokkal együtt.

A besorolásokat azért módosították, mert a korábbi módszertan, metodológia "nem tett igazságot" a különböző országok között, és nem értékelte azokat, amelyek magasabb hozamnövekedést tudtak fenntartani. Erről Jonathan Garner, a Morgan Stanley stratégája írt értesítőt június 25-én.

Dél-Koreát, Törökországot és Magyarországot az "equal-weight" (nagyjából tartásnak megfelelő) kategóriából az "underweight", azaz alulsúlyozott kategóriába sorolta át Garner.