Alig moccan a forint

Vágólapra másolva!
A forint nagyjából a pénteki szinteken tartózkodott az euróval szemben hétfőn kora délután, a szakértők szerint így továbbra is elképzelhető a múlt héten már letesztelt 275 forintos szint áttörése.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kevéssel 15 óra után egy euróért 276,20 forintot kellett adni, ami nagyjából megfelel a péntek délután feljegyzett értékeknek. Ugyanekkor egy dollár 196,50 forintba került, egy svájci frankért pedig alig több mint 181 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

A március-májusi időszakban, az egy hónappal korábbihoz képest 0,1 százalékponttal, 9,8 százalékra csökkenő rátát tartalmazó magyar munkanélküliségi jelentés piacbefolyásoló hatása egyelőre limitált maradt.

"Nem trendfordulóról van szó, 2010-re jóval 10 százalék feletti, adott esetben 12 százalékos munkanélküliségi ráta is elképzelhető" - véli Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

A nemzetközi befektetői hangulatban sem történt érzékelhető változás, ennek is köszönhető, hogy jelenleg 276-277 között oldalazik a forint az euróval szemben.

"Egyelőre továbbra is látótávolságon belül van a 275-ös mérföldkő, de miután a múlt héten is többször visszapattant már onnan a kurzus, ezúttal komolyabb erőknek kell muködésbe lépniük, hogy tartósan e szint alatt tudjon maradni az euró/forint kurzus" - fogalmazott az elemző.