Vágólapra másolva!
Frankfurtban szerdán kezdődik, majd Amszterdamban és Londonban folytatódik a héten az a befektetői bizalomépítő (non deal) roadshow, amelyre magyar delegáció utazik Oszkó Péter pénzügyminiszter vezetésével.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

A pénzügyminiszter korábban az MTI-nek elmondta: a roadshow alkalmat ad arra, hogy bemutassuk azt a magyar válságkezelési módszert, amely a nemzetközi válságkezelésben unikumnak számít.

A befektetőkkel Oszkó ismerteti a válságkezelésre vállalkozó szakértői kormány programját, amelynek döntő része 90 nap alatt megvalósult (pl.: az államháztartási kiigazítás, a jövő évre elfogadott adóváltoztatások, a vagyontörvény), valamint szót ejt a Nemzetközi Valutaalaptól és az EU-tól kapott hitelek felhasználásáról.

Vannak bíztató jelek. A Wall Street harmadik legnagyobb beruházási bankja, a Merrill Lynch, úgy értékelte, hogy a magyar gazdaság reagált a legrugalmasabban a válságra, ezért 2010-től a régió országai közül Magyarországra érkezhet a legtöbb tőke - jelezte egy hétfőn rendezett kamarai fórumon Oszkó Péter.

A most induló roadshow, azért non deal, azaz nem ügylet központú, mivel csak felméri egy későbbi devizakötvény-kibocsátás lehetőségeit.