Gondok lehetnek a Déli Áramlattal Bulgáriában

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Bojko Boriszov, a bulgáriai választásokon győztes jobbközép GERB párt első embere felszólította a jelenlegi energetikai minisztert, Petar Dimitrovot, hogy függessze fel a Déli Áramlattal kapcsolatos államközi tárgyalásokat - értesült a novinite.com.

Boriszov levelében minden energetikai projekttel kapcsolatban azt követelte, hogy a távozó kormány tartózkodjon a megállapodásoktól. Az orosz érdekeltségű gázvezetéken kívül a belenei atomreaktort és egy 100 millió eurós hitelt is megemlített Boriszov az érintett projektek között.

A leendő bolgár miniszterelnök kifejtette, hogy döntést azt követően hoznak majd a fenti témákkal kapcsolatban, amikor egyenként átnézték a projekteket.

A Déli Áramlat több régiós országban is fontos politikai téma: az EP-választások után a Fidesz vezetése levelet írt az MSZP elnökségének, amelyben többek között azt követelte a közvéleménykutatások szerint a népszerűségi versenyt toronymagasan vezető ellenzéki párt, hogy állítsák le a Déli Áramlat megvalósítására létrehozandó cég alapítási folyamatát.