Tovább emeli a kockázatvállalás a BUX-ot

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 138,76 pontos emelkedéssel, 15 496,94 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,90 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője arra számít, hogy szerdán folytatódik az elmúlt két napot jellemző emelkedés a BÉT-en. A befektetők egyre nagyobb kockázatot hajlandóak vállalni, és erre nyomós okot is ad az Intel amerikai számítástechnikai óriáscég vártnál jobb eredménye - fejtette ki az elemző.

Megjegyezte, hogy a főbb papírok árfolyama és a BUX is olyan szintek közelébe ért, ahol eldőlhet, hogy az elmúlt időszak emelkedése csak egy eső trenden belüli korrekció volt, vagy a piac képes kitörni ebből a trendből. Emiatt lassulhat az emelkedés, és akár profitrealizálásra is sor kerülhet a nap folyamán.

Szerdán a piacok hangulatát az euróövezet júniusi inflációs adata, délután az amerikai inflációs adat, illetve a kőolajtartalékok alakulása fogja meghatározni. Ezek közül Illés László az amerikai inflációs adatot emelte ki, mint amely leginkább a befektetők figyelmének fókuszában lehet.

A BUX 544,44 pontos, 3,68 százalékos emelkedéssel, 15 358,18 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 27,5 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.