Visszapattant az euró a 275 forintos szintről

Vágólapra másolva!
Pénteken kora délelőtt 273 és 275 forint között ingadozott az ez euró jegyzése a banközi devizapiacon. Szakértők szerint nem várható komoly mozgás a piacon, bár, az esetleges dollárgyengülés erősítheti a magyar pénzt.
Vágólapra másolva!

Az euró 274 forint feletti szintről kezdte a péntkei kereskedést, aztán megindult a pozitív irányba. A bankközi piac mozgásait jelző grafikonok szerint a közös európai fizetőeszköz nekiment a piaci szakértők által erős ellenállásnak tartott 275 forintos szintnek, ám visszapattant onnan.

Nem sokkal fél 11 után az euróért 274,20 forintot kellett adni, ekkor a dollár jegyzése 194,60 forintnál járt, a svájci frank kurzusa pedig 180,40 forint körül mozgott.

Nagyjából pont ugyanott van az árfolyam, mint csütörtökön, amikor az illikvid piacokon - piaci pletykák szerint - egy-két nagyobb pénzpiaci szereplő tranzakciói mozgatták ide-oda a kurzust. A befektetők kockázatvállalási kedvének változásával tehát nem igazán lehet magyarázni az elmozdulásokat - jellemzik a devizapiaci helyzetet piaci kommentárjukban a Commerzbank szakértői.

A pénzintézet elemzői úgy látják, nem várható érdemi elmozdulás, az euró jegyzése a 272 és a 277 forint közötti sávban ingadozhat a nap folyamán, hacsak a dollár nem kerül lejtőre, ennek eredményeként ugyanis a feltörekvő piacokon, így a forint esetében is erősödés jöhet.