Farkas Ádám lemondott a Magyar Telekomnál betöltött tisztségeiről

Vágólapra másolva!
Dr. Farkas Ádám, a Magyar Telekom felügyelő bizottságának tagja és audit bizottságának elnöke a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének élére történt kinevezésével kapcsolatos összeférhetetlenségi szabályoknak megfelelően 2009. július 30-i hatállyal lemondott a szóban forgó tisztségeiről.
Vágólapra másolva!

A távközlési vállalat Audit Bizottsága 2009. július 27-én megtartott rendkívüli ülésén tagjai közül dr. Illéssy Jánost választotta új elnökéül a leköszönő dr. Farkas Ádám helyett.

Szintén 2009. július 30-i hatállyal lemondott felügyelő bizottsági tagságáról Őz Éva munkavállalói képviselő is annak érdekében, hogy a Felügyelő Bizottság személyi összetétele továbbra is megfeleljen a jogszabályokban rögzített függetlenségi követelményeknek - közölte a Magyar Telekom.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója dr. Farkas Ádám tevékenységét méltatva elmondta: "A Magyar Telekom igazgatósága és felsővezetése nevében köszönetemet és elismerésemet fejezem ki dr. Farkas Ádámnak azért a nagy felelősséggel járó munkáért, amelyet 2005-től végzett a felügyelő bizottság tagjaként és az audit bizottság elnökeként. Tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult annak biztosításához, hogy a Magyar Telekom a megfelelőségi és a belső kontroll folyamatokat erősítő intézkedések eredményeként olyan transzparensen és etikusan működő üzleti szereplő, amely mindenben megfelel a legszigorúbb magyar és nemzetközi jogi és tőzsdei előírásoknak. Új pozíciójában végzett munkájához sok sikert kívánok."

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.