Meghibásodás akadályozta a CIB-ügyleteket

Vágólapra másolva!
Meghibásodott a CIB Bank központi rendszere, emiatt a szolgáltatások egy ideig szüneteltek. A bank tájékoztatása szerint a hibát kijavították, azonban a felhalmozódott megbízások miatt túlterheltség is jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

A CIB számlavezető rendszere központi hardverének ma délelőtti meghibásodása hatással volt a bank rendszereire. Ennek következtében a megbízások teljesítése - többek között a pénztári tranzakciók, a kártyaelfogadás, a CIB Internet Bank, a CIB24 ügyfél-azonosító rendszere - átmenetileg leállt.

A rendszerek közötti kapcsolat helyreállítása megtörtént, a CIB Bank valamennyi, bankfiókban, illetve az interneten keresztül igénybe vehető szolgáltatása elérhető, a bankkártyás tranzakciók zavartalanul teljesülnek.

A sajnálatos hiba miatt feltorlódott megbízások rövid időn belüli beérkezése átmeneti túlterheltséget okozhat. Ügyfeleink kiszolgálása érdekében a GIRO-átutalások mai befogadásának határidejét 19 óráig meghosszabbítottuk, a normál nyitvatartási rend szerint 17 óránál korábban záró bankfiókjaink pedig a mai napon 1 órával hosszabb ideig állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az esetleges kellemetlenségért, a hosszú várakozásért utólag is kérjük ügyfeleink szíves elnézését.