Vágólapra másolva!
Javulásnak indult a német Adidas sportszergyártó cég eredménye. A kategóriában világmásodik vállalat a vártnál jobb második negyedéves jelentést tett közzé, valamint tartja a 2009-re várt eredményt.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Az Adidasnál 39 millió eurót vártak, míg ténylegesen 72 milliót értek el a második negyedévben. A cég Reebok márkájának eredménye azonban jócskán megviselte a bevételt. 9 százalékos forgalom-visszaesés mellett 51 millió eurós veszteséget termelt a részleg. Az Adidas továbbra is gyenge teljesítményt vár 2009-re mind az árrésben, a nettó bevételben és a részvényenkénti nyereségben - írja a Reuters.

"Bár még vannak előttünk kihívások, elégedett vagyok, mert növekedésnek indulhatunk az év hátralevő részében" - mondta Herbert Hainer vezérigazgató. "Azt hiszem, ez a pénzügyi év teljesítményének alja."

A készletek fogyásának visszaesése, az árfolyam-ingadozások és a visszaeső vásárlási kedv megviselte a nagy sportszergyártók értékesítéseit, ezért költséglefaragásra kényszerülnek. Az Adidas 100 millió eurós megtakarítást tervez 2010-től, amelyben 1000 fő elbocsátása is szerepel.