Jól zárt a BUX, szárnyalt az OTP

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,68 pontos, 1,41 százalékos emelkedéssel, 17 851,03 ponton zárt csütörtökön. Az OTP-részvények ára közel 5 százalékkal emelkedett a szerdai záróárhoz képest.
Vágólapra másolva!

A Mol árfolyama 0,70 százalékkal 13 745 forintra erősödött, az OTP részvények ára 4,92 százalékkal 4435 forintra nőtt. Az MTelekom-részvények nem tudták tartani az iramot, 689 forinton fejezték be a kereskedést, ami 0,58 százalékkal alacsonyabb a tegnapi záróárnál. A Richter szintén míbuszban zárt, a 36 300 forintos záróár 0,55 százalékos gyengülést jelent.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei kereskedési osztályának vezetője elmondta: a csütörtöki kereskedési nap végén csaknem 5 százalékos pluszban záró OTP papírok vezették az emelkedést, miközben a többi nagy papír árfolyama vegyesen változott. Kiemelte: az utóbbi napokban a nemzetközi pénzügyi szektor "száguldása" tapasztalható, amire jó példa, hogy szerdán több mint 60 százalékos emelkedést produkált napon belül az American International Group (AIG) biztosítótársaság.

A szakember hozzátette: a kereskedésre nem volt hatással sem az Európai Központi Bank, sem a Bank of England kamatdöntése, mivel a várakozásoknak megfelelően alakultak a kamatok. Leszámítva a pénzügyi szektorban tapasztalható optimizmust, korrekciós hangulat uralkodott a piacokon, és például zuhantak az olajpapírok. A Mol ugyan pluszban zárt, de az OMV mintegy 6 százalékot esett a csütörtöki kereskedésben.