Mínuszban maradt a tőzsde

Vágólapra másolva!
Minimális veszteséget könyvelt el a pénteki kereskedésben a BUX, ami sok más piaccal közösen az amerikai munkaerőadatoknak köszönhetően fellendült délután. A hetet 0,17 százalékos mínuszban, 17 820,15 ponton zárta a tőzsde.
Vágólapra másolva!

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: Európa szinte valamennyi meghatározó piacához hasonlóan a napközben jelentősen csökkenő budapesti tőzsdét is a vártnál kedvezőbb amerikai foglalkoztatási adatok "állították felszálló pályára".

Az elmúlt napokhoz hasonlóan a pénteki, nagy forgalmú kereskedés is "az OTP-ről szólt", a bankpapír több mint 24 milliárd forinttal járult hozzá a mintegy 30 milliárd forintos teljes forgalomhoz - fejtette ki az üzletkötő.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei műveletek osztályának vezetője kiemelte: a vételi érdeklődés egyértelműen az elemzői várakozásokat felülmúló amerikai makrogazdasági adatoknak köszönhető.

Hozzátette: a nyugat-európai, illetve néhány régiós tőzsde a magyar piacnál kisebb mélységbe süllyedt a nap folyamán, így ezek a börzék a záró órákban már 1-2 százalékos nyereséget is elkönyvelhettek.

Az OTP papírjai 63 forintos, 1,42 százalékos nyereséggel fejezték be a napot, záráskor 4498 forintot értek a részvények. A forgalom 24,2 milliárd forintot tett ki.

A Mol 345 forintot vesztett értékéből, a 13 400 forintos zárás 2,51 mínuszt jelent.

A Richter részvényeit szerdán 0,28 százalékkal adták drágábban, ami 100 forintos nyereséget jelent. A36 400 forintos árat 972 milliós forgalomban érte el.

Az Egis papírjai drágultak, 20 900 forintot értek nap végére, ami 4,5 százalékoz, 900 forintot jelent.

A Magyar Telekom 9 forintos veszteséggel zárt, ami 1,31 százalékos mínuszt jelent.