Minimális pluszban nyitott a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,05 pontos emelkedéssel, 18 480,19 ponton nyitott kedden. Az index a legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,03 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Dobár Péter, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. elemzője szerint a piac logikájának megfelelően a hétfői, több mint 3,5 százalékos növekedés után korrekciónak kell következnie. Azonban ha a vagyonkezelők vásárlásra használják a kezdődő esést, akkor ismét pluszba lendülhetnek az indexek - fűzte hozzá.

Az elemző a kereskedés elején azonban még korrekcióra számít. Kiemelte, hogy a délelőtti kereskedést a nyugat-európai indexek határozhatják meg: ha ezek felfelé indulnak el, akkor is elmaradhat a korrekció a magyar piacon. Délután az Egyesült Államokból érkező makroadatok mozgathatják meg az árfolyamokat.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei kereskedési osztályának vezetője a nullás nyitás után, a nap további részében "oldalazást" is elképzelhetőnek tart. Hangsúlyozta: a Központi Statisztikai Hivatal által reggel közölt magyar inflációs adat is befolyásolhatja a további kereskedést. A várt 6,1 százalék helyett 5,1 százalék lett az éves infláció.