Visszafordult a forint

Vágólapra másolva!
Délelőtt ledolgozta hátrányát a magyar deviza. A reggeli órákban az euró árfolyama 269 forintra emelkedett, erősödött, később azonban visszafordult a kurzus, dél előtt nem sokkal már 268 forintnál tartott a kurzus.
Vágólapra másolva!

Már korán reggel lejtőre került a forint. A hétfőn este még 268 forint alatt tartózkodó euró kedden kora délelőtt 269 forint közelébe erősödött, később azonban fordult a kocka, az árfolyam 12 óra előtt 268 forint körül mozgott. Ekkor a dollárt 187,70, a svájci frankot pedig 176,60 forinton jegyezték, szemben a kora délelőtti 188,50, illetve 177,20 forinttal.

A forint mozgása megfelel az elemzői jóslatoknak. A magyar és a többi régiós deviza reggeli gyengülését a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának csökkene váltotta ki. A nemzetközi porondon óvatosabbakká váltak a piaci szereplők, a tőzsdéken a több napon át tartó szárnyalásnak úgy látszott vége szakadt. Később javult a hangulat, a Budapesti Értéktőzsde reggel több mint 1 százalékkal süllyedő irányadó indexe is pozitív tartományba kapaszkodott.

Sörös Csaba, a Takarékbank szakértője piaci kommentárjában jelezte: se érdemi gyengülés, se komolyabb erősödés nem várható a keddi kereskedés során, az euró jegyzése 267 és 269 forint között ingadozhat.