Javított a BUX, elbocsát a K&H - válsághíradó

Vágólapra másolva!
Elbocsát a K&H, jól zárt a BUX, unalomba fulladt a forintpiac, 263 milliót költ karbantartásra a MÁV, érinthetetlen a magyar banki bónuszrendszer. Eltűntek az amerikai vevők az európai ingatlanpiacról, felvásárolja a Marvelt a Disney. Válsághíradó kedden hajnalban.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

Németországban a júliusi kiskereskedelmi forgalomról jelennek kedden, emellett munkanélküliségi adatot is publikálnak. Az eurózóna egészéről kiadják a beszerzési menedzser indexet és a júliusi munkanélküliségi helyzetét.

Az amerikai építőipari költések havi változásáról is közölnek adatokat és a használtlakás-piac júliusi alakulására vonatkozó számokat is holnap hozzák nyilvánosságra.

Érinthetetlen banki bónuszok

A nyugati államokban a válság miatt szinte napi témává vált a bankárok fizetése, Franciaországban pedig a hét elején olyan szabályozást vezettek be, amely komolyan átszabja a bankvilág juttatási rendszerét. Magyarországon a jelek szerint nincs esély a bónuszrendszer átalakítására.

A K&H a mai nappal mintegy 90 munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezte és további 40 dolgozójának részmunkaidős foglalkoztatást ajánlott fel - közölte a bank.

Munkaszüneti nap van Angliában, így a forintpiacon is enyhe volt az érdeklődés. Délután 272,40 forinton kereskedtek az euróval. Reggel gyengüléssel indított a hazai fizetőeszköz a kedvezőtlen befektetői hangulat és a profitkivétek miatt, az árfolyam pedig alig változott a nap folyamán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26 pontos, 0,13 százalékos emelkedéssel, 19 390 ponton zárt hétfőn.

Júniushoz képest csökkentek, éves szinten azonban 6 százalékkal nőttek a magyar ipar termelői árai júliusban.

Több ponton is változik a csődtörvény kedden: új szabály lesz egyebek között, hogy az adós cég vezetője által bejelentett öncsőd azonnali fizetési moratóriummal jár, illetve a megrendült gazdálkodású cégeknél előtérbe kerül a reorganizáció a felszámolással szemben.

Az euróalapú hitel a sláger

A magyar háztartások körében leginkább az euróalapú lakáshitelekre van igény, az új forintalapú kölcsönök értéke csökkent, a svájcifrank-alapú konstreukcióké pedig stagnált júliusban - közölte a magyar jegybank.

Az elmúlt két év egyik legjelentősebb változása az európai kereskedelmi ingatlanpiacon, hogy a válság miatt eltűntek a korábban nagyon aktív amerikai vevők - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) elemzéséből.

Veszteséggel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde vezető indexei. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,50 százalék (47,92 pont) csökkenéssel 9496,28 ponton zárt.

Augusztusban a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben.

A Pókember képregények kiadóját, a Marvelt vásárolja fel a Walt Disney Co., a világ egyik legnagyob szórakoztatóipari vállalkozása. A vételár 4 milliárd dollár.

24,5 millió orosz él a létminimum alatt

Oroszországban 24,5 millió ember, a tavalyinál 1,5 millióval több élt a szegénységi küszöb alatt az év elején - közölte a Roszsztat, az orosz statisztikai hivatal.

A brit kormány háromnegyedével készül növelni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltőkésítéséhez nyújtott hozzájárulását, és ugyanerre szólította fel hétfőn a többi EU-tagállamot is.

A kiábrándító első negyedéves teljesítmény után még rosszabb három hónapot produkált a szlovén gazdaság.

A MÁV Zrt. 263 millió forint értékben kötött keret-megállapodást épületszerkezeti karbantartási munkákra hat hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében - derült ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számból.

Macedónia elég tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy fenntartsa gazdasági stabilitását, ezért nem látja szükségét, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz forduljon segítségért az idén - mondta Martin Martinoszki kormányszóvivő hétfőn a Reuters hírügynökségnek.