Megragadt az euró 270 forint alatt

Vágólapra másolva!
Stabilizálódni látszik a forintpiac, nincsenek akkora mozgások egy napon belül, mint az elmúlt hónapokban. A forint erősebb, mint tegnap, és a szerkértők szerint jó esély van arra, hogy tartósan 270 forint alatt maradjon az euró árfolyama.
Vágólapra másolva!

Erősödtek délelőtt a térségbeli devizák a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban. Az eurót egy ideig 268,70 forint körül jegyezték a szerda délután négy órai 270,20 forinttal szemben, 11 órára aztán 269,70 környékére emelkedett az árfolyam.

A javuló befektetői hangulat egyben az is jelenti, hogy jóval nagyobb tételek mozognak a devizapiacon, egy-egy nagyobb üzlet már kevésbé befolyásolja az árfolyamokat, mérséklődött a volatilitás, a kialakult árfolyamokat "komolyabban lehet venni" - mondták az MTI-nek elemzők.

A bizalom növekedése egyaránt támaszkodik az eurózóna és a térségbeli országok javuló gazdasági kilátásaira, de legfőképpen a javuló amerikai gazdasági kilátásokkal összefüggésben a pénzpiacoknak a dollárbefektetésekkel szembeni magasabb kockázatvállalási hajlandóságára.

"Azóta, hogy a nemzetközi részvénypiaci rali augusztus végén kifulladt, a hazai deviza nem tudott érdemben 270 alá erősödni az euróval szemben. Most viszont úgy tűnik, mégis fölfelé vették az irányt a tőzsdék, így a forint előtt is újra megnyílhatnak az augusztus első felében regisztrált, 265 és 270 közötti szintek" - írta elemzésében Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

A forint éjszaka kicsit gyengült, reggelre azonban visszatért a 269,70/eurós érték közelébe. Az elmozdulás nagyon szűk sávban történt, és az utóbbi napokban beállt, 270/euró környékéről nem is várható a közeljövőben nagy kilengés - írta kora reggel az MTI, a Dow Jones hírügynökséget idézve.