Bankot vesz a Wallis

Vágólapra másolva!
A Wallis Zrt. a német tulajdonú WestLB Hungaria vevője - erősítette meg a Wallis Zrt. PR cége.
Vágólapra másolva!

A WestLB anyabankja még 2009 júliusában jelentette be, hogy aláírta a magyarországi bankjának eladásáról szóló megállapodást. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) az MTI kérdésére csütörtökön csak annyit mondtak, hogy folyik az engedélyeztetési eljárás tulajdonosváltással kapcsolatban.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a vevő közvetlen irányításszerzésére vonatkozó kérelmét. A tranzakció zárására a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyását követően, várhatóan 2009 utolsó negyedévében kerülhet sor. Az új tulajdonos az általa korábban alapított vállalataival (Milton Finanszírozási Zrt., Milton Hitelezési Zrt.) már eddig is jelen volt a pénzügyi szolgáltatási piacon.

A Wallis közleménye szerint a tulajdonosváltás nem érinti a banki működés folytonosságát, a meglévő ügyfelek kiszolgálása az átvétel időtartama alatt és azt követően is biztosított lesz.

A bank a tranzakció zárását követően Milton Bank Zrt. néven folytatja működését a tulajdonos által kijelölt új stratégiai iránynak megfelelően. A Wallis szándéka szerint a meglévő - döntően nagyvállalati - ügyfélkör minél nagyobb hányadának megtartása és az ügyfélkör által eddig igénybe vett szolgáltatások körének további bővítése mellett a bank a kis- és közepes méretű vállalatok, valamint a magas jövedelmű magánszemélyek részére kíván testre szabott konstrukciókkal szolgáltatást nyújtani.

A Milton Bank Zrt. tulajdonosa és vezetősége a tranzakció zárását követően lesz abban a helyzetben és készen is áll arra, hogy a banki etikai kódexet aláírja - áll a közleményben.