Csak az OTP botlott a nagyok közül a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Az OTP kivételével erősödtek a vezető papírok a hét utolsó kereskedési napján a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX 20 729,07 ponton zárt, ami 0,38 százalékos emelkedést jelent.
Vágólapra másolva!

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: a reggeli negatív nyitás után délelőtt 11 óráig rendkívül alacsony forgalom mellett kivártak a befektetők, a BUX csupán egy 50-60 pontos szűk sávban mozgott, ezután azonban folyamatos emelkedés kezdődött a magyar piacon.

Az üzletkötő rámutatott: a BUX felülteljesítő volt a régióban, mivel stabilan tudott növekedni egészen az amerikai tőzsdenyitásig, míg régiós társai csak bizonytalanul emelkedtek.
Kiemelte: a gyenge amerikai nyitás után meredeken lefelé indultak a magyar részvények árfolyamai, azonban a záró szakaszban intenzív vétel kezdődött a magyar piacon, amelynek eredményeként a legtöbb papír pozitív tartományban tudta zárni a hét utolsó kereskedési napját.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője aláhúzta: pénteken valamiért a régió legnépszerűbb piaca volt a Budapesti Értéktőzsde, a befektetők a záró szakaszban nagy forgalom mellett vásárolták a magyar részvényeket, szemben a régiós börzék papírjaival, amelyek negatív tartományban tudtak csak zárni.

Az OTP Bank papírjai 0,92 százalékkal estek, ami 50 forintot és 5370 forint záróárat jelent. A Mol 150 forint nyereséggel, 16 250 forinton fejezte be a napot, ami 0,93 százalékos emelkedéssel egyezik meg.

A Richter papírjai 38 880 forintot értek nap végén, ami 2,32 százalékos, 880 forintos emelkedés. Az Egis is növelte értékét: nap végén 19 600 forintot ért, ami 0,51 százalékkal, 100 forinttal több, mint a tegnapi záráskor. A Magyar Telekom szintén drágább lett nap közben. A 813 forintos zárást 0,37 százalékos, 3 forintos erősödés után érte el.