Összeszedte magát az OTP-részvény

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,45 pontos csökkenéssel, 20 171,66 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,52 százalékkal gyengült. Ismét ötezer forint alá került az OTP, nyitáskor 4970 forint volt az árfolyama, azóta azonban a bankpapír és a teljes piac is a pozitív tartományba került. A további kereskedés iránya egy délutáni amerikai adatközléstől függ.
Vágólapra másolva!

A BUX a csütörtök reggeli hirtelen esés után délelőtt fél 12 tájban már 0,3 százalékos pluszban járt az előző napi záráshoz képest. Az OTP is összeszedte magát, árfolyama visszatért az 5000 forintos szint fölé.

A nap legnagyobb nyertesének egyelőre az Econet papírja tűnik, a szerdai rádiófrekvencia-döntés hatására folytatta az erősödést, ezért 9 óra után - a 10 százalékos plusz elérésekor - öt percre fel is függesztették a kereskedését. Fél 12 utánj már 14 százalékos volt a drágulás mértéke.

A részvénypiaci elemzők reggel még úgy vélekedtek az MTI kérdésére, hogy csütörtökön folytatódhat a korábbi napok zuhanása a BÉT-en. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: lassan elkezdhet aggódni, akinek részvénye van, mivel úgy tűnik, már többről van szó, mint a korábban tapasztalt korrekcióról.

Az elemző szerint a délutáni kereskedést a két órakor megjelenő amerikai GDP-adat határozhatja meg. Ha ez elmarad a várakozásoktól, jelentősen tovább erősödhet a pesszimista befektetői hangulat, míg ha megfelel azoknak, akár a korábbi trend is visszatérhet, bár erre sokkal kisebb az esély.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei műveletek osztályának vezetője kiemelte: amennyiben tényleg megkezdődött egy erőteljes korrekció, amelyre már régen vár a piac, nem csak 1-2 százalékos esés várható a börzén, hanem ennél egy jóval nagyobb zuhanás kezdődhet meg.

A BUX 739,45 pontos, 3,52 százalékos csökkenéssel, 20 278,11 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 30,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével jelentősen gyengültek.