Házkutatást tartottak az EMFESZ-nél

Vágólapra másolva!
Házkutatást tartottak az EMFESZ Kft.-nél a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a cég eladásával kapcsolatban, de az ügyfelek gázellátását ez nem érinti - közölte az EMFESZ szerdán.
Vágólapra másolva!

A házkutatást a cég eladásával kapcsolatban korábban, ismeretlen tettes ellen indított nyomozás miatt tartották.

Az EMFESZ közleményében tudatta, hogy a folyamatban lévő eljárás a működést és az ügyfelek biztonságos gázellátását semmilyen módon nem befolyásolja. A vizsgálatok további folyamatáról az EMFESZ Kft - amennyiben az eljáró hatóságoktól hivatalos információkat kap - közleményben tájékoztatja a közvéleményt.

Augusztusban elutasította a bíróság a volt tulajdonos, a ciprusi Mabofi Holdings keresetét, amely az EMFESZ eladására kötött szerződés megsemmisítését kérte a bíróságtól.

A jogvitában a felperes az EMFESZ volt tulajdonosa, a Cipruson bejegyzett Mabofi Holdings volt, az alperes pedig az új tulajdonos, a svájci bejegyzésű RosGas AG. Sajtóértesülések szerint az EMFESZ vezérigazgatója, Góczi István egy korábbi felhatalmazás alapján mindössze egy dollárért adta el a céget a RosGas AG-nak.

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma a mostani döntés indoklásában kitér arra: a felperes nem csatolt okiratot a jogvita peren kívüli elintézésének kísérletéről; szabálytalan volt Karikás Dávid meghatalmazott képviseleti jogának igazolása: Karikás nem ügyvéd és a Mabofi Holdings fénymásolattal igazolta a perbeli jogosultságát.

Akkor az EMFESZ nem kívánta kommentálni a svájci és ciprusi cégek peres ügyeit, ugyanakkor valószínűsítették, hogy - mivel alaki hibák miatt utasította el a keresetet a Fővárosi Bíróság - az ügy folytatását.