Nem mond le a makói gázról a Mol

Vágólapra másolva!
A makói kutatások kilátásai rosszabbak a vártnál, de ez legfeljebb annyit jelenthet, hogy a Mol jelenleg nem hozza fel a gázt. Előbb-utóbb azonban sor kerül erre - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a hvg.hu-n.
Vágólapra másolva!

A makói medencében kevésbé perspektivikusak a földgázkutatások, mint azt a program elején a Mol remélte - ismerte el az interjúban a Mol elnök-vezérigazgatója.

"A végső eredmények teljes körű értékelése még nem zárult le. (...) A gáz ott van, ezt tudjuk harminc éve. A probléma az, hogy nem tudjuk, hogyan hozzuk fel, és hogy megéri-e. Ha a döntés mégis az, hogy egyelőre nem hozzuk fel, az nem azt jelenti, hogy soha nem hozzuk fel, hanem azt, hogy a mostani technikai tudásunk szerint, a mostani piaci környezetben még nem szabad. Makón ott a földgáz, és előbb vagy utóbb fel fogjuk hozni" - mondta Hernádi Zsolt.

Hangsúlyozta, hogy a Mol nem adja el horvátországi érdekeltségét, az INA-t a Mol-részvényekért cserébe az orosz Szurgetnyeftegaznak. Az orosz olajcéget a Mol továbbra is pénzügyi befektetőnek tekinti.